energie gas electriciteit elektriciteit water
beheersystemen

klik

hier

 

Energie beheersystemen

Energie beheersystemen op basis van de NexBox hardware en Nexmaster software.

Jarenlang prediken adviesbureaus energie beheersystemen dat ondernemers moeten uitbesteden om te kunnen overleven in de concurrentiestrijd met het Verre Oosten. Adviesbureau laat zien dat er geen energie beheersystemen verband bestaat tussen uitbesteding en winst.

Was het dan toch een hype? Een luchtspiegeling waar het westerse bedrijfsleven jarenlang ademloos achteraan heeft gehold? Ondernemers energie beheersystemen hebben geflirt met het concept van uitbesteding of 'outsourcing'. Ze hebben geprobeerd om allerlei activiteiten buiten de deur te werken, inclusief bijbehorende werknemers, zodat ze meer energie hebben voor hun eigen unieke producten en diensten.

Gas beheersystemen

Grote managementadviesbureaus als gas beheersystemen hebben jarenlang met grote overtuigingskracht verkondigd dat uitbesteding een strategische bezigheid is, die moet worden behandeld op het niveau waar alle strategische beslissingen vallen: de raad van bestuur.

Zo wil gas beheersystemen opnieuw een flink deel van zijn automatisering uitbesteden aan een externe dienstverlener. De shortlist van kanshebbers wordt steeds kleiner, de strijd lijkt grotendeels te gaan tussen gas beheersystemen en IBM , en het zal in elk geval 1200 medewerkers hun baan kosten.

Maar nu de schrik er eindelijk goed in zit, bij gas beheersystemen vakbonden en ondernemers tegelijk, nu er een algemene consensus bestaat dat uitbesteding of 'outsourcing' een onvermijdelijke keuze is, nu komen de eerste onheilsberichten van het front. Uitbesteding levert niets op, geen cent extra, behalve veel onrust onder werknemers.

Electriciteit beheersystemen

Het adviesbureau, een zelfstandig electriciteit beheersysteem dat zijn wortels heeft in PricewaterhouseCoopers, vroeg 110 bedrijven naar hun ervaring met uitbesteding. Geen kleine bedrijven, allemaal staan ze op de lijst van Forbes' Global 2000, hoewel het onderzoek niet vermeldt in welke regionen van die 2000. Electriciteit beheersysteem opereren in vijf verschillende industriële sectoren, en hun gezamenlijke omzet is $ 1400 mrd. Daar valt dus iets te halen, voor de outsourcing-giganten als IBM, Accenture of HP en hun Indiase concurrenten Wipro, Tata of electriciteit beheersysteem Infosys.

En spijt hebben ze, die 110 bedrijven. Uitbesteding levert veel ergernis op, en niets van de beloofde extra winst. Bedrijven die werkzaamheden outsourcen, zo electriciteit beheersysteem blijkt uit de analyse van het adviesbureau, zijn niet winstgevender dan bedrijven (in dezelfde sector) die alles in eigen huis houden.

Elektriciteit beheersystemen

Het is al lang bekend dat elektriciteit beheersysteem uitbesteding kan leiden tot flinke teleurstellingen. Steeds vaker verschijnen analyses van het grote aantal geannuleerde uitbestedingen. Contracten voor het onderhoud van de elektriciteit beheersysteem IT-systemen, bijvoorbeeld, worden in 78% van de gevallen voortijdig beëindigd. Dat schreef het Amerikaanse managementadviesbureau Diamond Cluster nog in 2002.

Dit cijfer kon misschien nog worden uitgelegd als aanloopproblematiek, of desnoods als een statistische vertekening of een te kleine onderzoekspopulatie, maar sindsdien is het niet beter geworden. De grote elektriciteit beheersysteem onderzoekgroep Gartner onthulde begin 2004 dat de helft van alle uitbestedingen op een mislukking uitdraait.

Bain & Company, een internationaal bureau voor managementadvies, kwam tot dezelfde elektriciteit beheersysteem conclusie in februari 2005: zelfs wanneer alleen maar wordt gekeken naar de kostenbesparingen, is de uitbesteding vaak een teleurstelling. En dat is uitgerekend het belangrijkste elektriciteits beheersysteem motief voor de meeste ondernemers om hun IT-beheer of hun personeelsafdeling over te hevelen naar een gespecialiseerd bedrijf: die zou het goedkoper moeten kunnen doen. De kostenbesparing zou de onderneming dan moeten gebruiken om elektriciteits beheersysteem concurrerender te worden in zijn kernactiviteit.

Een maand later, in maart, kwam electriciteits beheersysteem opnieuw Gartner met een bittere conclusie: het uitbesteden van call centers en andere vormen van klantenservice is vaak duurder dan wanneer het in huis wordt gehouden. Ofwel: als electriciteits beheersysteem je het wilt doen om het geld, dan kun je het maar beter laten. De verborgen kosten van uitbesteding zijn enorm, want het gaat niet alleen om het honorarium van de partij die het werk overneemt. De voortdurende elektriciteit beheersysteem begeleiding en bijscholing van de dienstverlener jagen de kosten alleen maar verder op.

Water beheersystemen

Wat schrijft nu water beheersystemen? Er ís ook helemaal geen verband tussen outsourcing en bedrijfsresultaat. Het adviesbureau hanteert water beheersystemen overigens een winstbegrip dat al in de ban is gedaan door Nederlandse toezichthouders: de ebitda (winst vóór rente, belasting, afschrijving en amortisatie van goodwill). Er zullen dan ook weinig Nederlandse bedrijven in de onderzoeksgroep zitten, want er zijn maar drie Nederlandse water beheersystemen beursfondsen die de term nog in hun jaarrekening durven gebruiken. Maar juist in de ebitda zou uitbesteding het meest directe effect moeten laten zien, omdat daarin het effect op de water beheersystemen investeringen nog niet boekhoudkundig wordt beïnvloed.

Via een gecompliceerde formule berekent het adviesbureau de verhouding tussen eigen personeelskosten en de water beheersystemen prijs van ingehuurde arbeid. In onderzoekstermen: de make-buy ratio. Hoe lager die ratio uitvalt, aldus het adviesbureau, hoe meer een bedrijf uitbesteedt. De gegevens voor deze berekeningen komen alleen uit de jaarverslagen van de 110 bedrijven, maar volgens het adviesbureau bevatten water beheersystemen voldoende informatie.

Conclusie: of de energie beheersystemen make-buy ratio nu hoog is of laag, er is geen verband van enige betekenis met de winst (om nauwkeurig te blijven: de ebitda). Simpeler gezegd: minder gas beheersystemen werknemers leiden niet aantoonbaar tot meer winst. En dat betekent automatisch dat er ook geen 'flexibilisering' of kwaliteitsverbetering wordt bereikt, want ook die zouden zich moeten vertalen in meer winst.

Zijn er dan nog wel redenen voor electriciteit beheersystemen uitbesteding? Zeker wel, volgens het adviesbureau. Zonder uitbesteding kan elektriciteit beheersystemen een onderneming de marktontwikkelingen niet bijbenen. Maar dan moet het wel professioneel worden aangepakt.

Voor de verandering komt dit advies niet van een electriciteits beheersystemen bureau dat adviseert over outsourcing. Het adviesbureau adviseert over inkoop. Wel een onderwerp, aldus het bureau, dat thuishoort in de elektriciteits beheersystemen raad van bestuur.

Energie kan worden afgenomen bij de volgende leveranciers:

WESTLAND ENERGIE

RWE Energy Nederland N.V.

E.ON Benelux

RENDO

COGAS Energie

DONG Energy

ENECO

ESSENT

NUON

DELTA

OXXIO

 

Netbeheerders zijn een gegeven van de plaats waar u zit:

Continuon Netbeheer

DELTA Netwerkbedrijf

ENECO NetBeheer

Essent Netwerk

Netbeheerder Centraal Overijssel (CONET)

NRE Netwerk

ONS Netbeheer

RENDO Netbeheer

Westland Energie Infrastructuur


Ministerie van Economische Zaken
Op deze site staat een grote hoeveelheid informatie over de beleidsterreinen van Economische Zaken: ondernemingsklimaat, innovatie, internationaal economisch beleid, marktordening en energie. SenterNovem is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

Ministerie van VROM
VROM staat voor ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, milieubeheer en rijkshuisvesting. Zelf heeft het ministerie het meestal over ruimte, wonen en milieu. Op deze site vindt u informatie over het werk van dit ministerie.

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Het ministerie van Buitenlandse Zaken is verantwoordelijk voor het buitenlands beleid. De website biedt een compleet beeld van buitenlandse zaken als buitenlands beleid, ontwikkelingssamenwerking en Europese samenwerking.

Ministerie van Verkeer & Waterstaat
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat werkt aan de duurzame bescherming tegen het water. En aan veilige verbindingen van internationale kwaliteit. SenterNovem voert voor dit ministerie enkele regelingen uit.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Het beleid van dit ministerie is erop gericht mensen kansen te geven hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te gebruiken. SenterNovem voert voor dit ministerie enkele regelingen uit.

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteiten
Deze website biedt informatie over de werkterreinen van dit ministerie: duurzaam en innovatief ondernemerschap in de landbouw en visserij, voedselveiligheid en -kwaliteit, vitale natuur en vertrouwd platteland.

AWT
De Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) adviseert de Nederlandse regering en het parlement over het beleid voor wetenschappelijk onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie.

Bedrijvenloket
Om de dienstverlening van de overheid aan ondernemers te verbeteren heeft het ministerie van Economische Zaken het initiatief genomen om het Bedrijvenloket te ontwikkelen. Dit is dé ingang op internet voor alle ondernemers die informatie van de overheid nodig hebben.

Energy.eu
Energy.eu is een non-profit organisatie gericht op het brengen van het laatste nieuws omtrent energie op Europees niveau.

Eureka
Eureka is een Europees netwerk voor industriële research & development. Eureka ondersteunt bedrijven die internationaal willen samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe producten. De website vermeldt onder meer de deelnemende landen, projectbeschrijvingen en publicaties.

EVD, Internationaal Ondernemen en samenwerken
De EVD, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken, ondersteunt het Nederlandse bedrijfsleven bij internationaal ondernemen en samenwerken. De website geeft informatie over buitenlandse markten en het leggen van contacten met buitenlandse zakenpartners.

FME-CWM
FME-CWM is de werkgeversorganisatie voor de metalelektro-sector. SenterNovem en FME-CWM hebben een samenwerkingsverband.

FMO
De Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden N.V. (FMO) ondersteunt de private sector in ontwikkelingslanden en opkomende markten in Azië, Afrika, Latijns Amerika en Centraal en Oost Europa. Dit om bij te dragen aan structurele en duurzame economische groei in deze landen.

Informatiecentrum milieuvergunningen (Infomil)
Het Informatiecentrum Milieuvergunningen, kortweg Infomil, informeert overheden over milieubeleid. Infomil is de schakel tussen de beleidsmakers van het Ministerie van VROM en gemeenten, provincies en waterschappen die dit beleid uitvoeren.

Informatielijn Internationaal ondernemen
U kunt met al uw vragen over internationaal zakendoen terecht bij de informatielijn Internationaal ondernemen. Telefonisch (0800-6080) of via internet. De site biedt alle informatie over exporteren, importeren en investeren.

Innovatieplatform
Het Innovatieplatform ontwikkelt voorstellen om de innovatiekracht van Nederland te versterken. Dit met het doel ons land in 2010 tot een koploper te maken in de Europese kenniseconomie.

IRC Nederland
Het Innovation Relay Centre (IRC) Nederland maakt deel uit van een uitgebreid en professioneel Europees netwerk. IRC Nederland draagt technologie over op Europees niveau om zo innovatie in de Nederlandse industrie te bevorderen.

Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel biedt informatie voor ondernemers aan. U vindt op de website onder andere actuele handelsregisterinformatie, voorlichting voor startende, groeiende en stoppende ondernemers, informatie over import en export en een wegwijzer voor de ondernemer.

LNV-Loket
Bij het LNV-loket kunt u terecht met al uw vragen over de uitvoering van de wet- en regelgeving van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Op de site vindt u informatie over alle regelingen van dit ministerie. Ook zijn brochures en formulieren te downloaden.

MetaalUnie
De MetaalUnie is ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf voor de meta-elektrotechniek. SenterNovem en de MetaalUnie hebben een samenwerkingsverband.

MKB Nederland
In ledental is MKB-Nederland de grootste ondernemerscentrale in ons land. Circa 125 branche-organisaties en zo'n 400 regionaal en lokaal gerichte ondernemersverenigingen zijn aangesloten. MKB-Nederland behartigt de belangen van zo'n 125.000 ondernemers.

MVO Nederland
MVO Nederland stimuleert en ondersteunt bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties bij het invullen van hun maatschappelijke rol. Door het delen van kennis, het organiseren van activiteiten en door samen te werken met partners.

NWO
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) werkt aan de toekomst van de wetenschap in Nederland. Speerpunten zijn vernieuwing en kwaliteit.

Octrooicentrum Nederland
Het Octrooicentrum Nederland zorgt voor de octrooiverlening in Nederland en voor de verspreiding van technische kennis, die in de octrooi-literatuur ligt opgeslagen. Octrooicentrum Nederland is een zelfstandig onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken.

Overheid.nl
De website www.overheid.nl is uw wegwijzer bij het zoeken naar informatie, beleid, producten en diensten van alle Nederlandse overheidsorganisaties op internet.
U vindt hier overheidsproducten zoals subsidies, vergunningen, belastingen en uitkeringen. Particulieren en Ondernemers en organisaties hebben eigen ingangen. Overheidsproducten die betrekking hebben op beide groepen kunt u via beide ingangen vinden.

RIVM
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voert taken uit voor de beleidsontwikkeling en het toezicht op het gebied van volksgezondheid, milieu en natuur.

SER
De Sociaal Economische Raad (SER) adviseert de regering en het parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. Op dit gebied is de SER het belangrijkste adviesorgaan van de regering.

STT
De Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) draagt bij aan een meer integraal beeld van de toekomstige Nederlandse samenleving op het gebied van technische ontwikkelingen in samenhang met andere ontwikkelingen in de maatschappij.

Subsidieshop
De subsidieshop geeft een overzicht van subsidies die voor uw bedrijf of project relevant kunnen zijn. Op de site staat een totaal aanbod van de ruim 300 subsidies die speciaal gericht zijn op ondernemers.

Syntens
Syntens Innovatienetwerk voor ondernemers begeleidt ondernemers die willen innoveren. Syntens adviseert het MKB bij vernieuwing in producten, productieprocessen, bedrijfsvoering en Informatie- en Communicatietechnologie.

Technologiestichting STW
Technologiestichting STW financiert technisch-wetenschappelijk toegepast onderzoek. STW brengt universiteit en bedrijfsleven met elkaar in contact en begeleidt hun onderzoek.

VROM Ruimteforum
Het Ruimteforum biedt een platform aan overheden om kennis en vaardigheden te delen en uit te wisselen op het gebied van Ruimtelijke Ordening.


 

Tel: 010 - 288.74.15
NEXUS Home

update van 16-01-2008