meteo Clinge meteo-FAQman

WAT VOOR SOORT REGENMETER KAN IK HET BEST AANSCHAFFEN? -Er zijn verschillende regenmeters. Wanneer u een regenmeter wilt kopen, kunt u het best een Hellmann-regenmeter aanschaffen, maar niet iedereen beschikt daar geld over. Z'n Hellmann-regenmeter kost al gauw 190-200 Euro, tegen een plastic-regenmeter van een vijfje .Het verschil is dat u in een plastic-regenmeter geen 0.1 mm schaalverdeling is verdeeld maar alleen in mm.De hellmann-regenmeter is speciaal gemaakt voor nauwkeurig meetwerk en meet de neerslag in een overeenkomstig maatglas.Ook zijn er elektronische regenmeters,maar echt betrouwbaar zijn ze echter niet.Ze kunnen nogal koppig zijn. Een plastic regenmeter moet voordat de vorst invalt geleegd zijn, want anders vriest hij kapot en kunt u hem weggooien. Maak regenmeters regelmatig goed schoon en zorg dat er geen slakken in de regenmeter kunnen kruipen. Zet regenmeters niet onder een boom of andere opstakels,want dan gaat u fout meten. Leeg elke dag uw regenmeter.

WAT VOOR THERMOMETER KAN IK HET BEST GEBRUIKEN?- Om de temperatuur goed te kunnen meten is het verstandig een draadloze weerstation aan te schaffen. Buitensensors altijd in een weerhut of sensorhutjes. u kunt z'n weerstation in een DHZ-zaak kopen, soms zijn ze ook in elektronica-zaken aanwezig. Ook is het mogelijk om weerstations via de weerwinkel online te bestellen. Daar vindt u vele modellen.

WAAR MOET MIJN WINDVAAN STAAN?- Windvanen mogen niet tussen de muren of andere opstakels geplaatst worden, Door wervelingen gaat u onjuiste windrichtingen meten. Probeer een windvaan op het dak te plaatsen, maar in steden wordt dit echter wel moeilijk. Niet iedereen kan de wind meten door omstandigheden waar ze wonen. Probeer de windvaan op een gunstigste plek te plaatsen als niet blijkt dat op het dak monteren niet mogelijk is.

WAT MOET IK DOEN ALS HET GAAT ONWEREN,MOET IK MIJN COMPUTER AFSLIUTEN? - Bliksem kan schade aan alle elektrische apparaten veroorzaken, ook computers. Wanneer er onweer komt is het verstandig uw computer af te sluiten en daarna de stroomvoorziening verbreken, Ook de modem moet u voor bliksemgevaar uitschakelen. Een kabelmodem moet u goed beschermen tegen bliksem, haal het ook van de kabelaansluiting af, zodra er geen schade kan ontstaan. Vooral als het onweer gaat dreunen (zwaar onweer) is de kans op een blikseminslag groot, daar moet u dus er goed op letten. Gaat u op vakantie, verbreek altijd de stroom !

WANNEER IK EEN WOLKENFOTO OP HET WEB WIL PLAATSEN, KRIJG IK WEER EEN KRUISJE TE ZIEN, HOE KAN DAT?-Komt veel voor. Dit is eenvoudig op te lossen. wijzig het bestand en upgrate de foto opnieuw. De foto komt wel op het scherm. Als dit nog niet lukt, dan kan het zijn dat er problemen met de host aanwezig zijn, of het bestand is veel te groot. Ook door een virus is dat mogelijk.

IK KRIJG GEEN ACTUELE TEMPERATUURGEGEVENS OP HET DISPLAY, HOE KAN DAT?- Uw digitale unit staat te ver van de buitensensor vandaan, hierdoor is het radiosignaal te zwak. Zet het ontvangstunit dichter bij de sensor. Storingen kunnen ook door metalen voorwerpen veroorzaken, ook TL-buizen en computers kunnen sensoren storen. Denk ook aan stereoapparatuur.

BIJ MIJ GEEFT DE TEMPERATUUR 3 GRADEN HOGER AAN DAN 1 KM VAN MIJN COLLEGA VANDAAN - Oorzaak is vaak tuin-effect. Uw digitale meter staat in een kleine tuin opgesteld en geeft ook hogere waarden aan. dat komt doordat gebouwen warmte absorberen en op hun beurt weer uitstralen. Ook kan dit een ander oorzaak zijn: De sensor staat niet in een weerhut of sensorhutje of de batterijen zijn leeg.

KAN IK MET MIJN WEBCAM ONLINE WERKEN?- Dat is mogelijk, maar denk aan uw telefoonrekening. Als u online foto's wilt verspreiden mag dit alleen als u geen webcams op mensen richt, mensen die daar ontdekken kunnen gerechtelijke stappen ondernomen wanneer ze online bespiekt worden. Een webcam voor het vastleggen voor het weer wordt veel gebruikt, dat mag wel. Via de kabel werken is goedkoop, maar let wel op aan uw dataverkeer dat u verplaatst. Als de webcam om de 1 minuut gegevens doorseint, kan uw dataverkeer ruim over de gestelde grens overschrijden en mailtjes van uw eigen provider ontvangt dat u aan uw eigen dataverkeer in de gaten moet houden. Want anders.. Zit u in de gabakken peren! Een webcam om live-waarnemingen te doen is wel gemakkelijk, iedereen kan zien wat voor weer het is op de plaats waar de webcam opgesteld is. Dat is belangrijk voor de toerisme die een dag naar het strand willen. Een webcam online voor kinderpornovideo's door te geven is strafbaar en kunt uw gehele computer in gaan leveren met een flinke straf als gevolg!

Meer vragen? Stuur een mailtje naar de webmaster .Wij helpen je graag!

Terug naar homepage