meteo nieuws meteo clinge

BELGISCHE WEERVROUW JILL PETERS SLAAT DE PLANK MIS

Een Belgische weervrouw heeft dit jaar wel behoorlijk geblundert over haar seizoensverwachtingen. Net als de Engelsen heeft ze behoorlijk de plank mis geslagen. De weervrouw van VTM had een zeer warme droge zomer voorspeld en kwam niets uit. Ook heeft ze een droge warme najaar voorspeld. Tot nu toe heeft september zich niets eraan gehouden. De Belgische weeramateurs hebben veel kritiek ge uit op de Belgische voorspellers en vinden dat de weervrouw van de Belgische TV VTM niet nodig om zulke uitspraken te doen. In de Belgische krant " Gazet van Antwerpen " hebben er bezoekers ook kritiek over de Belgische weervrouw. " Jill Peters kan beter haar mond houden" aldus vele Belgen. Ook de Engelsen kunnen er een potje van, zo hadden de Engelsen twee jaar geleden zeer extreme kou voorspeld met grote stroomstoringen en extreme hoge stookkosten. De extreme 1963-kou bleef echter uit. ( 11-09-2007 )

EIKENRUPS NU AL IN ZUID EN OOST NL ACTIEF

Dit jaar is de eikenrups erg vroeg opgedoken. In Zeeland, Brabant, Limburg, Drenthe, Overijssel, en zuidoost Groningen hebben wandelaars al de Eikenrups waargenomen. De rups zitten aan eikenbomen en kunnen mensen ziek maken. De rups hoort pas in augustus in ons land thuis. Er hebben al z'n 130 mensen bij de dokter geklaagd over brandende jeuk en huidiritatie. Verschillende ongediertebestrijding zijn bezig om de gevaarlijke rupsen onschadelijk te maken. ( 18 - 05 -2007 / 00:17 uur )

WINTER RECORD ZACHT EN SOMBER

De winter van 2006/2007 is record zacht in 300 jaren. In Clinge is de winter veel te zacht verlopen. Het gemiddelde temperatuur over 3 maanden is uitgekomen op 6,8 graden tegen 3,0 normaal. De temperaturen lagen zelfs enkele tienden graad hoger uit dan in Zuid Frankrijk. De afwijking was zeer uitzonderlijk te noemen. Vooral december en januari heeft een enorme afwijking. Ook Februari was zeer zacht. Opvallend is dat West Europa een totaal verkeerde drukpatroon heeft. De druk was boven Zuid Europa veel te hoog, en boven Noord Europa veel te laag. (04 - 03 - 2007)

NATUURGELEERDEN HOUDEN ZICH BEZIG MET HET GEDRAG VAN EIKELS

Tientallen onderzoekers uit Zeeuws Vlaanderen hebben 40 jaren lang het groeigedrag van eikels gevolgd. Bij veel eikels in het najaar, volgde er telkens een zachte winter. Bij weinig eikels volgde er een koude winter en bij zeer weinig eikels werd er door een strenge winter gevolgd. Afgelopen oktober waren er in de Clingse bossen een record aan eikels geteld. Er volgde een zeer extreme zachte winter. "Veel eikels een strenge winter" is dus een misverstand. De onderzoekers hebben wel degelijk een verband gevonden die de link naar het winterseizoen lijdt. Hiermee is er een voorsprong geboekt op de huidige winterverwachtingen. ( 25 - 02 - 2007 )

EL NINO EINDELIJK VOORBIJ

Het fenomeen El Nino is voorbij. Dit hebben de wetenschappers bekend gemaakt. El Nino is een fenomeen dat in de Pacific optreedt. Hiermee is dan het zeewater warmer dan normaal. Nu is de temperatuur weer normaler geworden. El Nino tradt al op in de voorzomer van 2006 en bereikte rond kerstmis haar hoogtepunt. Volgens de deskundigen die de getroffen gebieden meten, komt er vanaf het najaar La Nina op. Dit is het omgekeerde situatie tegenover El Nino. Steeds meer onderzoekers hebben vastgelegd dat El Nino warme zomers in West Europa veroorzaken. Nu is El Nino verdwenen. (25 -02 -2007 )

MOLENSTRAAT GEVOELIGST VOOR BLIKSEMINSLAGEN

In de Molenstraat in Clinge is het gevoeligst voor blikseminslagen. Daarna volgt Kennedylaan. Afgelopen 15 jaren is de Molenstraat er in totaal 22 maal getroffen en de Kennedylaan 4 maal. Oorzaken zijn de open gebieden richting Kapellebrug, en de Clingse bossen die voor bliksems aan kunnen trekken. aan de Kennedylaan kunnen de staande bomen op de speelweilandjes door bliksem getroffen worden, maar ook de koopwoningen die daar staan. Opvallend is dat het Clingse voetbalveld op het sportgebied het weinigst getroffen is. Het onderzoek is door meteo Clinge uitgevoerd en heeft 20 jaren geduurd. ( 24 - 02 - 2007 )

WATEROVERLAST IN CLINGE AANGEPAKT

De werkzaamheden aan het nieuwe rioolstelsel loopt keurig op schema. Dit heeft de gemeente Hulst bekend gemaakt. Clinge kampte in de afgelopen jaren met wateroverlast, vooral op de S'gravenstraat bij zware hoosbuien. Volgens Meteo Clinge worden de buien steeds zwaarder door het opwarmen van de aarde. De verbindingen tussen de Ruiyterlaan naar de S'gravenstraat moet het waterafvoer bij zware buien voldoende afgevoerd worden. Clinge heeft een tijd lang in de rommel gezeten, maar nu is de gemeente bezig om alles af te maken. Verwacht wordt dat begin mei de werkzaamheden voltooid zijn.

De inwoners vooral aan "Het Zeegat" kunnen dan weer gerust stellen wanneer er weer z'n bui mocht vallen. Afgelopen jaren ontstond er veel waterschade doordat er water in de huizen binnen liepen en de S'gravenstraat telkens blank kwamen te staan. ( 24 - 02 - 2007 )

Terug naar meteo Clinge