16 mei 2003 / BRM 400 ERN / Start Ossendrecht
Route Ardennen (Luik/ Ouffet)


Om 22.00 van start vanuit Ossendrecht in het heel vriendelijk tempo van 23-28. Carl (velomobiel), Rob (m5 sp), Job (Condor) en ik op mijn Hurri reden achteraan groep twee. De groep was een man of 30? Dus fietspaden blijven rechts van ons en overal werd de weg genomen, dat gaf wel eens van verkeerschaos achter ons. De avond was mooi, windstil en niet te koud. De groep konden wij bij een heuvel voor Tienen niet bijhouden, ook wij reden toen alleen. Nog een (1) keer zijn we bij de groep gekomen door ons afdaaltempo.

Na de controle van Tienen hebben we ergens een afslag gemist want we reden op de autoweg. Na een paar kilometer konden we alsnog op de N64 komen. Een prachtige afdaling gemaakt naar Huy, waar we John (uit Friesland) weer tegen kwamen. Ik klokte 64 km/h, met in mijn achterhoofd zullen we deze ook weer ophoog moeten? Dat werd snel door John bevestigd. Het werd al wat lichter, na volgens routebeschrijving gedane omzwervingen en klimmetjes kwamen we om 7.00 op de boerderij in Clavier. Voor de blower/heater kon ik mijn kleren drogen, die waren redelijk nat geworden door de miezerregen en zweet.

Na het ontbijt met heerlijke soep, konden we de terugreis starten. Voor Huy was er weer een prachtige afdaling met mooie bochten (max 68 km/h), door de stad konden we aan de klim beginnen. Een flink aantal kilometers omhoog (moet mijn GPS nog uitlezen op de lengte van deze helling). Boven in Vinalmont moesten we stempelen bij een Texaco-pomp, daar werden zeer vriendelijk onthaald door de pompbediende die ons drinken en snoep aanbood zonder dat we iets moesten betalen. Was hij dronken?

In Waremme hebben we het bordje wegomlegging genegeerd en kwamen op een weg in aanleg. Grote en kleine scherpe stenen gingen onder de banden door. Gelukkig niets lek gegaan. In Jeuk konden we wederom stempelen en daar hebben we geluncht. De spaghetti en lasagne smaakte prima. Job zijn fiets was omgevallen en volgens de eigenaresse tegen haar auto. Een andere vrouw die de fiets had zien liggen, zei dat de fiets onmogelijk tegen de auto kon zijn gevallen. Job heeft zijn personalia voor de verzekering achtergelaten. In Herselt kwamen we John en Bart voor de zoveelste keer tegen.

Met acht rijders stonden we in Essen bij Dekkers voor een gesloten pomp. De eigenaar kwam naar buiten en haalde gauw de stempel. Na Essen was het nog een 15 kilometer, hier en daar stonde flinke plassen van regen die wij niet gehad hebben. Waarschijnlijk door het kijken naar mijn GPS kwam ik met mijn voorwiel naast het asfalt en ging helemaal over de kop. In een fractie van een seconde lag ik weer op het asfalt, deze keer zonder lichamelijke schade en noemenswaardige materiele schade. Later bleek dat het plexiglas plaatje onder mijn tas doorgebroken was, een uurtje hobbyen, nu met Lexan.

Na een toeristische route om Ossendrecht konden we om 20.00 in Café Vrede de laatste stempel laten plaatsen.

 

Routebeschrijving

Foto's 

Samenvatting:
Mentaal 5
Gevoel 5
Afstand verreden 402 km, volgens routesheet 409 km
M-Avg km/u 22,8
Avg km/u 18,2

Lering voor het volgende brevet:
Minder eten meenemen
Op de weg letten