Home

Content Nieuws

Artikelen

Dossiers

Bibliotheek Vacatures (klik Vacatures)

Nieuwsbrief

E-mail de redactie

home -> dossiers -> digital content -> Freelance

Freelance

Tekstnet

TekstNet is de vereniging van professionele Nederlandse en Vlaamse
tekstspecialisten: tekstschrijvers, redacteuren, docenten en adviseurs
in tekst en taal. Op de site kan gezocht worden naar tekstspecialisten, staan tips voor zaken doen en informatie over de vereniging.

http://www.tekstnet.nl/

Freelancen voor Beginners 
  Een stappenplan voor de beginnende freelancer. Hierin vertelt de scheidend plaatsvervangend hoofdredacteur van de Groene Amsterdammer zijn eerste ervaringen. Ook interviewt Antoine Verbij enkele zelfstandigen die al veel verder zijn. Wat ging er goed en wat moet je nooit doen? 

  http://www.intermediair.nl/Loopbaan/dossiers/freelancen/index.html

NVJ Freelance-tarieven 
  De sectie Freelance van de NVJ geeft basisinformatie voor professionele freelance journalisten in Nederland. Belangenbehartiging, collectief en individueel, staat daarbij voorop. Tarieven, auteursrecht, scholing en rechtspositie zijn daarin actuele onderwerpen. Het bestuur van de sectie probeert die doelen te bereiken met onder meer bijeenkomsten, het eigen blad de Concurrent, het geven van informatie, een ledenboek, leveringsvoorwaarden, juridische ondersteuning en natuurlijk deze website. 

  http://www.villamedia.nl/Freelance/

Freelance.pagina.nl
  Dit onderdeel van startpagina.nl komt tot stand in samenwerking met Freelance Magazine. De thema's zijn: auteursrecht, beroepen & belangen, fiscaal, juridisch, parlement & politiek, pensioen, sites & nieuwsgroepen, tarieven & betalingen en verzekeringen. Beroepen variëren van schrijvers tot architecten en van chemici tot fotojournalisten. 

  http://freelance.pagina.nl/