HOME

Mikkie is niet meer !


Onze hond Mikkie hebben we in laten slapen. Het laatste jaar kreeg Mikkie door artrose steeds slechter wordende motoriek. De laatste maanden had hij zelfs moeite om z'n dagelijkse uitlaatrondje te volbrengen. Hij liep dan stapvoets mee. In december 2002 had hij dan een spierversterkende injectie gekregen en een pijnbestrijdende kuur, maar die verbetering was maar van korte duur. De laatste weken was Mikkie de naam "hond" niet meer waardig. Hij was een "wrak" geworden en aan z'n gezichtsuitdrukking konden we zien dat hij zich dat bewust was. Een uitdrukking van:"Sorry, maar ik kan niet meer op jullie passen, laat me maar alleen strompelen". Geboren op 4 maart 1989 en dus gestorven op 27 augustus 2003.

Mikkie was een kruising tussen een bastaard-Mechelse herder en (waarschijnlijk) een Whippet. Hij was ongenaakbaar, zeker voor vreemden. In ons gezin had hij een vaste plek. Hij was altijd op z'n hoede en bezig om ons bij elkaar te houden. Tijdens onze wandelvakanties, toen de kinderen nog klein waren, rende Mikkie heen en weer tussen de springende kinderen en de rugzak-torsende ouders. Dat waren de hoogtijdagen van z'n leven. En..... gelukkig is het hem gelukt; We zijn nog altijd bij elkaar.

Het werd erg stil in huis. Geen enthousiaste hond die ons begroette als we thuis kwamen. Geen waarschuwend geblaf als er visite kwam. Geen bedelende ogen die vroegen of er nog wat over was van het avondeten. Geen zachte vacht die af en toe langs je benen gleed als je TV keek.

Het was duidelijk; we wilden weer een hond.

We vonden een nest van een Mechelse Herder. In Ruurlo (dus aan de goede kant van de IJssel),vlak achter het kasteel (dus van goede komaf). We hebben besloten om uit dat nest een reutje te nemen (adopteren?). Ze zijn op 20 augustus geworpen.
Een van de puppy's uit het nest is 11 oktober bij ons in huis gekomen. Een reu. We gaan hem Mo noemen. Omdat Mo een achterhoekse hond is en ik Høker ook een mooie toepasselijke naam vond noemen we hem dan ook maar voluit Mo de Høker.
Ik denk dat iedereen wel zo'n beetje weet wat een høker voorstelt; anders gewoon even Normaal draaien. Alleen Høker als naam was geen optie, want dat woord kan bijna niemand hier in Zeeland uitspreken. Zeeuwen houden het dus maar bij Mo.

nu nog maar 3 weken oud moe 29-10-2003. Ik plas nog als een teefje. s'Nachts blijf ik al redelijk lang slapen. Voor m'n baasje ben ik natuurlijk altijd te vroeg wakker 's ochtends. Echt uitslapen is er niet meer bij !@#$%&!@#$&. De afgelopen weken heb ik ze om de 2 uur wakker gemaakt door heel aandoenlijk te piepen en zodoende om gezelschap te vragen. Dan kreeg ik uiteraard even gezelschap van iemand, maar of ik dat nu zo gezellig vond ?!?! Soms wordt er door Marjan een foto van me gemaakt. Zoals deze op oudejaarsavond 2003. Het is nog maar vroeg in het jaar, maar ondanks het ijskoude water moest ik van Wim toch gaan zwemmen ! Natuurlijk heb ik mezelf niet laten kennen en ben ik gewoon het balletje achterna gesprongen. Zelf vond ik het doodgewoon dat ik kon zwemmen, maar Wim was nogal verbaasd dat ik meteen de goede bewegingen maakte. Gelukkig is het in zoet water, want het water in de zee is niet te pruimen, daar moet ik vaak van braken als ik er wat van gedronken heb. Wim vindt het leuk om een stokje in de lucht te gooien. Vreemde gewoontes hebben mensen ! Om hem te helpen pak ik dan het stokje en leg het weer vlak voor hem op de grond. Ik geloof dat 'ķe dat wel kan waarderen, want hij bedankt me daar iedere keer weer voor door te zeggen dat ik een brave hond ben.

Mo de Høker
Omdat we in augustus naar zuid-frankrijk zijn geweest hebben ze een rugzak voor me gekocht. Ze dachten dat de fransen dan minder bang voor me zouden zijn. Dat klopte ook wel een beetje.

Ze hebben de rugzak tot nu toe alleen nog maar gevuld met een beetje zoetwater, zodat ik op het strand die zoute troep uit m'n bek een beetje kan wegspoelen.

De rugzak hebben ze gekocht bij Bever zwerfsport. De rugzak is gemaakt door Radical Design.

Ik heb totaal geen last van deze rugzak; het duurt zo'n 5 minuten en dan ben ik al gewend aan het feit dat ik breder ben. Maar die eerste minuten loop ik nog even tegen alle stoelen en tafels die ik tegen kom.
Op deze foto hangt de zaak een beetje slap, omdat de zakken leeg zijn.

Misschien dat ik in de toekomst samen met de baas een lange afstandswandeltocht ga maken, als de camper in elkaar gestort is. Ik ben er in ieder geval klaar voor!!

Veel info en adviezen kun je vinden op de natte neuzen pagina's en dan natuurlijk op de tab "hondenrugzakken".

Terwijl ik achter m'n balletje aanrende, kwam er een teefje die mee wilde spelen. Ze kon me niet zo goed bijhouden en begon me uit frustratie maar uit te dagen. Toen ik weer een keer op volle snelheid langs haar heen baterde, hapte ze in m'n flank. Door de snelheid trok haar slagtand een enorme snee in m'n huid. Kon ik dus meteen met m'n baasje naar de dierenarts om het te laten hechten.

Stomme teven !

Nu zie ik er niet uit met die kaalgeschoren plek ! Kostte het baasje ook nog 128 euri's.

Nu vragen veel mensen naar het hoe en waarom van de wond. Ze denken in eerste instantie dat ik een enorm dappere hond ben die een aanval door een inbreker met een groot mes heeft afgeslagen!
Helaas gaat m'n baasje dan uitgebreid vertellen dat het door een speels teefje is veroorzaakt en breekt daarmee het opgebouwde aanzien tot de grond toe af.

Ik moest even gaan zitten, omdat Wim een foto wilde maken.

Ik ben inmiddels al weer 2 jaar oud en "laat de kaas niet van m'n brood eten"

Ik mag meestal even los lopen op de zogenaamde "hondenrenveldjes" en ga dan op een sociale hondenmanier met de andere honden om. Dus af en toe alleen nieuwsgierig ruiken, of spelen en ravotten, maar soms ook duidelijk even vertellen (blaffen, grommen) dat ik m'n plaats opeis.
Op zulke momenten krijgt Wim weer problemen omdat die andere sukkels met een zenuwendrol aan hun riem, dat niet begrijpen.

HOME