Volledige Discografie

 

In de loop der jaren verschenen van Peter Dieleman de volgende geluidsdragers, solo, of in samenwerking met anderen:

 

 

LP/MC

Zeeland Plat 1 , halve l.p. ,  De Schompen, 1980

Een live l.p., opgenomen op 17 en 19 sept 1980 in Amecitia te Kloetinge en de Jeugdhoeve te

’s Heerenhoek. De helft van de l.p. werd verzorgd door het duo Jilles de Puut/Wim de Vos, de andere helft door de Schompen. Nummers van de l.p. verschenen later op de verzamel CD’s ‘Het beste van Zeeland Plat’.

 

Single

Banfshire cantate/ D’n ‘ond is wee kwiet - De Schompen, 1980

Een single opgenomen in de Ivory Tower Studio’s. Op de single spelen behalve Peter en Jan ook Luuk Witkam en Wim Proos mee. Het nummer Banfshire Cantate (een instrumental) werd enige tijd gebruikt als tune van ‘De Polderpopparade’ op Hilversum 3.

 

LP/MC

Ons stoke zelf jenever, l.p., De Schompen, 1981

Een studio l.p., opgenomen in de studio van Ivory Tower Records te Tusveld. Jan en Peter speelden alle instrumenten, Fred Roodveld, de producer, speelde drums. Deze l.p. verscheen tot nu toe niet op CD.

 

Single

Ons stoke zelf jenever/ ’t spook in d’n dulf - De Schompen 1981

Deze nummers komen van de l.p  ‘Ons stoke zelf jenever’. Het titelnummer werd kunstmatig in lengte verkort door twee coupletten te verknippen tot één.

 

LP

Goed Zeeuws, goed rond, l.p., div artiesten, 1983

Een l.p., opgenomen in de hobbystudio van Rob Scheffel te Kruiningen, met de 4 sporen Teac van Peter. De plaat was een initiatief van Alex van Hootegem en Peter, en de bedoeling was dat er een grote diversiteit van mensen aan mee zou werken. Vandaar de groepsnaam ’35 Zeeuwen enz.’. Van deze l.p. werden later door Peter enkele nummers opnieuw opgenomen voor zijn CD ’n verzaemelieng Antiek.

 

MC

Tien jaer kwiet, cass., Peter Dieleman, 1991

Peter maakte zelf de opnames voor deze cassette, thuis op zijn 4 sporen Teac. Hij maakte zelf copieën, al naar gelang de vraag. De opbrengst van deze cassette verschafte het beginbudget voor zijn eerste CD. Van deze cassette werden later nummers opnieuw opgenomen voor de CD ’n verzaemelieng Antiek.

 

CD/ MC

Hrenslinden, CD, Peter Dieleman, 1993

De eerste echte CD. Gedeeltelijk thuis opgenomen op 4 sporen, daarna afgemaakt in de studio van Jos Rentmeester te Ovezande, op 16 sporen. Er verscheen ook een kleine oplage MC’s van deze CD. De cassettes zijn niet meer leverbaar.

 

CD

Antiek, CD, Peter Dieleman 1995

In een tijd dat massaal van l.p. en mc over gegaan werd op CD was er weer vraag naar oude opnames, maar dan op CD. Peter besloot een gedeelte van zijn eerdere werk opnieuw op te nemen. Deze CD werd ook weer gedeeltelijk thuis opgenomen en bij Jos Rentmeester afgemaakt.

 

 

CD

Liedjes van het Zeeuwse land, CD+boek, div. artiesten, 1996

Een uitgave van de Zeeuwse boekhandels in het kader van ‘De week van het Zeeuwse boek’. De opnames komen van live uitzendingen van Omroep Zeeland. Van Peter staat het nummer Hrenslinden, en een nergens anders uitgegeven cabbalage ‘De Ramp’ op de CD. Bij de CD werd een boekje uitgegeven met biografiën, foto’s, tekeningen en teksten. Dit boekje was later ook los te verkrijgen. Info hierover bij De Zeeuwse boekhandels.

 

 

CD

Oma's recept, CD, Peter Dieleman 1998

Voor deze CD had Peter een iets groter budget, dus kon met echte muzikanten van begin tot het eind in de studio gewerkt worden. Dit keer in Studio 2 te Ouwerkerk bij Wolfert Jumelet, omdat Jos Rentmeester tijdelijk met andere zaken bezig was.

 

 

CD

Zeeuwse Kerst, CD, Peter Dieleman 2000

Een al langer bestaand plan eindelijk verwezenlijkt. Deze productie kwam tot stand in samenwerking met De Koebel in Heinkenszand, een firma die zich bezig houdt met de ontwikkeling en promotie van streekproducten, en tevens actief is in de kerstpakketbranche. De opnames werden door Peter thuis gemaakt op een 8 sporen recorder, en uitgemixed in Studio 2 te Ouwerkerk.

 

 

Dubbel CD

Lulle en spele, CD, live, Peter Dieleman 2002

Om eens een keer de sfeer van een live optreden vast te leggen, met conferances en liedjes, kwam Peter op het idee de grote ruimte van Studio 2 in Ouwerkerk in te richten als mini theater. Voor een klein maar enthousiast publiek speelde hij zijn bekendste nummers van de afgelopen 22 jaar. Wolfert nam alles op, en het werd een dubbel CD.

 

 

 

 

Zie ook: CURIOSA

 

Terug naar boven