dekreuen

Het kiezen van een goede dekreu blijft voor veel mensen een zeer moeilijke zaak die voor een groot deel bepalend is voor het vervolg van uw fok.

Maar hoe mooi de reu ook is en hoeveel titels hij ook heeft en misschien heeft hij al verschillende kampioenen vererfd, de eerste kritische noot die u moet kraken is "is mijn eigen teef wel geschikt genoeg om mee te fokken" en dan bedoelen we niet dat ze voldoet aan het fokreglement van uw rasvereniging,  dit moet U ZELF bepalen.

Laat u niet misleiden door allerlei mooie praatjes over reuen die nog nooit 1 fout hebben vererfd. Dit zijn in ieder geval leugens. In elke lijn zitten fouten en de meeste zijn er zeer moeilijk uit te fokken. Maar we moeten natuurlijk wel proberen om ze zoveel mogelijk terug te dringen.

Denkt u eraan dat een reu uit een land waarvan u vindt dat er prachtige honden lopen u niet alleen veel goeds kan brengen maar dat deze reu ook al zijn slechte punten aan uw pups zal vererven en wel zo dat u er soms 2 of meer generaties later pas achter komt. Ook de goede punten kunnen dan pas naar boven komen natuurlijk maar daar hebben de meeste fokkers het geduld niet voor.

Een ander probleem waar wij bij andere beginnende fokkers van horen is, dat de dekking zo moeilijk is verlopen en dat men soms over moest gaan tot K.I. Als we dan verder vragen blijkt meestal dat er geen ervaren dekmeester bij de dekking aanwezig was. Een ervaren dekmeester zorgt voor een spontane dekking tussen uw teef en de reu en bespaart uw dier mogelijk een hoop ellende. Vraag dus of er zo'n iemand aanwezig is of neem hem anders zelf mee. Het hoeft meestal niet veel te kosten.

 

 

     

E-mail voor informatie Jan en Magda den Hamer

                                                                                                                    

   van Middelhovenstraat 16

4571AD Axel

   Zeeuws-Vlaanderen (NL)

Nederland

Tel 0115-530376

0031-115-530376