Lamskebabs
In de Marokkaanse keuken wordt voornamelijk veel lamsvlees gegeten. Niet alleen als gehakt, maar veel bekender natuurlijk in de vorm van Kebab!

* 4 eetlepels olijfolie
* sap van 1 citroen
* 2 teentjes geperste knoflook
* 1 eetlepel paprikapoeder
* 1 theelepel korianderpoeder
* 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
* 1 theelepel harissa (of snufje chilipoeder)
* 1 theelepel honing
* 1 kg. lamsvlees van de schouder in blokjes van 5 bij 5 cm.
* spiezen

Roer in een kom alle ingredienten door elkaar tot een marinade en meng het vlees erdoor. Laat het minimaal 2 uur marineren, maar een nacht is nog beter.

Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast. Dep het vlees droog met keukenpapier en rijg het aan de spiezen. Verhit de grillplaat en grill ze 10 a 15 minuten of rooster ze op de BBQ.

Magisch Marroko