Asenka's Hiba Roosje

Stamboom

ROOSJE

Roosje wordt moeder Roos

Roosje is in februari gedekt door haar grote vriend en metgezel Mojito. Onze kleine spring in het veld, die eeuwig kitten leek te blijven, lijkt nu toch binnen te treden in het land van de volwassen katten. Eerste weken was er natuurlijk niets aan te merken en pas de laatste 14 dagen van haar zwangerschap werd ze rustig en dommelde ze geregeld in.

Mojito en Roosje

Genieten

11 April 2017

De laatste nachten van haar dracht namen we Roosje voor alle zekerheid maar mee naar de slaapkamer. Ze was 10 april uitgerekend maar met de kater in huis en dus een langere dekperiode waren we nergens zeker van.'s Middags vertoonde ze al zeer aanhankelijk gedrag en was ze buitengewoon veel aan het spinnen. Dat was voor mij een seintje dat ze waarschijnlijk weeŽn had. Mojito wilde ook persť mee naar de slaapkamer. Roos kroop meteen onder de dekens dicht tegen me aan. Allemaal heel bijzonder want de katten slapen normaliter nooit bij ons. Tegen 02:00 uur verloor ze een paar druppels vocht en begon heel snel daarna te persen. De kittens volgend elkaar snel op. Mojito kwam haar te hulp en deed driftig mee met vliesjes open likken, placenta's opeten en navelstrengen doorbijten. Echt een karweitje van hen tweetjes.

Moeder en zoon

eerste keer buiten

26 mei 2017

Het viertal is inmiddels ruim 6 weken. Het gaat goed met hen, duidelijk vier sealpointjes en duidelijk 2 katertjes en 2 poesjes. Nadal, Noah, Nuemi en Naomi zijn de namen. Nuemi die maar 63 gram woog bij de geboorte en 3 weken lang 5 x daags is bijgevoerd ontpopt zich als haantje de voorste zeker als het om eten gaat. Ze spelen en ravotten dat het een lieve lust is en vallen ook acuut in slaap. Regelmatig wordt nog bijgetankt bij Roosje echter er wordt ook water gedronken. Babybrokjes en zacht blikvoer staat ook op het menu en de kattenbak weten ze goed te vinden. Het is een prachtige leeftijd. Gisteren zijn ze een uurtje naar buiten geweest wat natuurlijk een groet ontdekkingsreis was. Moeder Roos kwam ogen te kort maar Vader Mojito deed zijn werk als beschermer van het gezin.

Nadal

Noah

Nuemi

Naomi

16 juni

Het viertal is nu 9 weken. Vanmiddag hun eerste enting. Alle nieuwe baasjes zijn wezen kijken en zijn met recht "in love". Elke dag gaan ze met zonnig weer wel even de kennel in met Pa en Ma. Ze hebben zo hun momentjes om lekker bij Roosje te chillen en bij te tanken. Inmiddels zoeken zij ons ook op en horen we ze spinnen. Na het eten wordt er gepoetst, steeds meer gedrag wat we bij de ouderen ook zien.

Mojito met dochter

Mojito, Roosje en Noah

Bijtanken

Chillen

vervolg 16 juni

Het karweitje bij de dierenarts is geklaard. Moeder Roosje vond dit maar niks, Mojito moest thuisblijven tegen zijn zin. Bij de dierenarts was het Ooohhh en Ahhh van zowel de oveige bezoekers als the crew bij de dierenarst. Alles gewogen, nagekeken, hartjes beluisterd en de eerste vaccinatie gekregen. Thuisgekomen ging Nadal uit zijn dak met zusje Naomi voor 5 minuten daarna gingen ze Nuemi en Noah achterna en ligt het hele spul te maffen onder het aanrecht. Vandaag maar even binnen houden en kijken of alles goed blijft gaan. Toch wel weer spannend allemaal. Vanavond ontwormen, dat zal ook wel weer hilarisch worden, want het zijn tabletjes.

Nadal

Noah

Nuemi

Naomi

16 juli 2017
Het afscheid van de kittens is voor Mojito en Roosje best wel heftig. Afgelopen vrijdag werd Nadal als eerste opgehaald. Roosje telt haar kittens niet en ze had het volgens ons niet echt dor, nog genoeg leven in de brouwerij. Echter de volgende dag gingen de zusjes Nuemi en Naomi gezamenlijk weg en dat had ze wel in de gaten. Elk uur werd er een rondje door het huis gelopen en hard geroepen. Alle vertrekken moesten door beiden geinspecteerd worden. Vanmiddag is Noah opgehaald. Dit wordt even doorbijten voor onze Roos en Mojito zal haar wel tot steun zijn. Inmiddels weet ze nu ook weer de schouders van Jan te vinden, haar meest geliefkoosde plekje om te vertoeven. Heeft ze al die weken niet gedaan. En ook Mojito ligt weer pontificaal op Jan zijn krant.


Nadal Cortado
Is een snel baasje, hij heeft het altijd heel druk en is sterk verbaal. Hij was de eerste drie weken niet van zijn plekje aan de melkbar weg te slaan en was het een lui ventje maar daar zien we nu niets meer van terug. Hij is erg mooi van kleur volgens de tentoonstellingstandaard met een lang staartje. Nadal gaat thuis Cortado heten. Hij is erg ondernemend en vooral je sokken moeten het nogal eens ontgelden. Hij gaat naar Capelle aan de IJssel bij Bruto wonen, ook een Thai katertje uit de werkgroep van 2 jaar oud. Dat zou gek zijn indien dat geen kameraadjes zouden worden.

Nadal del ThyMar

roepnaam Cortado


Noah Valentijn
Lijkt een meer filosofische inslag te hebben maar dat kan heel goed maar "schijn" zijn. Noah observeerde altijd eerst voordat hij zich erin stortte maar de afgelopen dagen zien we een ander kereltje. Dit manneke is net zo levendig, ondernemend en stout als de rest. Hij was uiteindelijk de zwaarste van het nest met grove poten en een lange staart. Thuis gaan ze hem Valentijn noemen. Hij gaat helemaal in Pieterburen wonen bij Dolly een oudere poes. Sinds afgelopen week is er ook voor Noah een nieuw speelkameraadje gehaald uit het asiel, Ferdinand, en we hopen dat het erg gaat klikken tussen die twee.

Noah del ThyMar

roepnaam Valentijn


Nuemi Lilou
Werd als eerste geboren en maakte een zeer levendige indruk ondanks het feit dat ze de kleinste was. Ze had de kracht niet of het geduld, daar ben ik nooit achter gekomen, om voldoende melk te halen bij Roosje. Ik heb haar 3 weken 3- 8 x bijgevoed. Nuemi kon haar ouders tot wanhoop drijven met haar vroegtijdig gescharrel door de bench en haar verbale activiteiten. Soms werd ze 's nachts door Mojito op mijn hoofdkussen gelegd. Haar lichtgewicht heeft ze na die 3 weken snel ingehaald. Ze gaan haar Lilou noemen en ze verhuist naar Montfort waar al een 14 jaar oude kater woont en een 2 jarige poes.

Nuemi del ThyMar

roepnaam Lilou


Naomi Pridi
Was een van de laatste kittens die werd geboren met het hoogste gewicht. Ze is nu de kleinste en ook het donkerste van het nest. Dat maakt haar zeer lieftallig om te zien en haar oogkleur is schitterend blauw. Ze is actief en ondernemend en er als de kippen bij als er iets te beleven valt. Ze gaan haar Pridi noemen. Naomi gaat samen met haar zusje naar Montfort en zoals ik al op fotootjes kon zien zetten zij hun gezellig leventje daar gewoon voort.

Naomi del Thymar

roepnaam Pridi

Terug naar de index.