Herinneringen

Thyrsa met een kleintje

Tabby en Femke, 2 zusjes

Vroeger in de jaren 80 hebben we in het gezin 2 siamezen gehad. Toen zagen zij er uit zoals de huidige Thai of Traditionele Siamezen.

In Herinnering Timo
september 1994 - oktober 2002

In april 1996 hebben we op 1 jarige leeftijd Timo opgehaald bij een fokster van Oosterse korthaar en Noorse boskatten bij ons uit de buurt. We mochten hem zo meenemen want ze had niet zoveel met deze siamees. Bij ons kwam een uiterst schuw katje, dat zich zeer lang verstopt heeft achter allerlei huishoudelijk apparatuur, meubels en onder kasten. Hij was namelijk een ruimte gewend van 2 bij 2 die hij met 5 andere katten moest delen. In de loop van het eerste jaar van zijn verblijf ging de wereld voor hem open. Pas na een jaar konden wij hem aanraken en zocht hij ook voor het eerst de schoot van mijn zoon op. Niet lang daarna volgde de mijne, daarna die van mijn dochter en nog langere tijd daarna die van Jan, de heer des huizes. Die werd later zijn beste kameraad. Timo kreeg vrijwel direct een centrale plaats in het gezin. Toen de kinderen gingen studeren kreeg hij bijna de status van een jongste kind, dat nog thuis is. In 2001 werd hij onverwachts ziek tijdens onze vakantie. Hij plaste en dronk niet meer. Zoonlief heeft hem samen met de dierenarts weer opgelapt, daarna hebben wij nog een jaar mogen genieten van zijn aanwezigheid. In oktober 2002 is hij thuis overleden.

Timo

Timo 1998


Nog volop in leven en superactief

Dit is Shadé, zij is een bluepoint. Ze heeft hier gewoond van eind februari 2007 tot half augustus 2008. Ze is geboren in Brabant bij Cattery Mostiamo op 3 november 2006 en heeft een zusje Fleurtje. Cattery Mostiamo
Haar moeder is Yungaya's Chantra en komt uit Duitsland, ze is een lilacpoint. Stamboom
Haar vader is Black & Tan Tymo Mostiamo, een bluepointkater uit de USA. .Stamboom

Shadé is geboren op 4 november 2006 in Cattery Mostiamo. In februari 2007 kwam ze naar ons toe om ons trio compleet gemaakt en we waren erg blij met haar. Ze is een heel ondernemende, nieuwsgierige en aanhankelijke poes. Nadat Farah een nestje kreeg in het najaar 2007 is de relatie tussen Millie, de moeder van Farah, en Shadé erg onder druk komen te staan waarbij heel duidelijk werd dat Shadé de laagste rangorde had in ons huis. Regelmatig waren er heftige confrontaties tussen deze twee. We hebben zelfs 4 maanden met 2 gescheiden woongroepen geleefd. Shadé is een poes die alle aandacht verdient, ze mag ook numero uno zijn in een huis en dat zal bij ons niet lukken. Daarom is zij naar Anneke verhuisd, die alleen woont en die helemaal gek is van Shadé. Het doet veel verdriet om haar te laten gaan, het voelt als onmacht. De geluiden die we van Anneke horen zijn geweldig. Ze speelt met de kleinkinderen, slaapt op bed bij haar, ligt op schoot als zij zit en ze zit overal met haar neusje bovenop als er iets te beleven valt. Ze hoeft niet meer op haar hoede te zijn dat er gevaar komt want ze is alleen met haar nieuwe vriendin. Inmiddels hebben we Shadeetje bezocht bij Anneke en ze is daar helemaal op haar plaats. Ze krijgt heel veel aandacht, praat veel en is super actief. Ze is ontspannen en dat is heerlijk om te zien. We houden contact met haar.

Shadé Mostiamo

Een prachtige bluepoint poes


In Herinnering Farao.
12 september 2002 - 1 november 2008

Na een plotseling en kort ziekbed is Farao rustig ingeslapen, hij was de grote vriend van ieder die bij ons gezin hoort. Veel te jong hebben wij afscheid moeten nemen en kunnen dit ook niet helemaal begrijpen. Hij was altijd tevreden, gelukkig met zijn Millsje en Farah en op schoot bij Jan. Nooit heeft hij één poot uitgeslagen. Zijn karakter was van buitengewone vriendelijke aard. Een echte gentleman. We troosten ons met de gedachte dat hij een geweldig en gelukkig kattenleven bij ons heeft geleid. Farao is zo genoemd omdat hij een klein sikje had. Hij is met 3 zusjes en 1 broertje geboren in Duitsland in de Cattery Sky Eyes van Nathalie Hosnofsy. Zijn ouders waren Tom en Nane. Op 5 januari 2003 hebben we hem opgehaald samen met Millie. Daarna is er een rijk leven voor Farao ontstaan. Hij is een aantal jaren dekkater geweest voor de werkgroep, zie ook "Katerfratsen". Hij heeft hier in huis drie nestjes gegeven met Millie waarvan we dochter Farah, die naar hem vernoemd is, hebben gehouden. Hij had een buitengewoon fijn karakter.
Je warme lijfje is vestild
Je mooie ogen zijn gebroken
Ik heb je voor het laatst gestreeld
Nog éénmaal zachtjes toegesproken
De leegte die je achterlaat
De pijn om wat er niet meer is
Want jij was toch mijn beste maat
Wie kan ik vertellen van het gemis?

Farao is enkele jaren dekkater geweest en heeft voor vele nakomelingen gezorgd. Omdat hij op jonge leeftijd is overleden zullen er wellicht mensen zijn die nakomelingen van hem hebben en hiermee verder fokken zich zorgen maken over zijn doodsoorzaak. Farao is overleden aan FATE. In de veterinaire universiteits kliniek van Gent is hij door een cardioloog uitgebreid onderzocht en hij bleek niet de erfelijke HCM te hebben. Hieronder een uitleg waaraan Farao is overleden.
Myocarditis & Fate
Myocarditis is een ontsteking van het myocard, de uit spierweefsel bestaande hartwand. Myocarditis kan een onbekende oorzaak hebben of kan worden veroorzaakt door virussen, bacteriën, parasieten of schimmels. Op zich veroorzaakt myocarditis doorgaans geen verschijnselen, maar de aandoening kan ook gepaard gaan met koorts en symptomen van hartfalen. Meestal wordt myocarditis veroorzaakt door een virus en is het niet nodig speciaal onderzoek te doen of medicijnen te geven. Spontaan herstel treedt gewoonlijk binnen enkel weken op.
Als gevolg van de hartritmestoornissen die soms bij myocarditis optreden, kunnen zich bloedstolsels vormen; deze kunnen lokaal zijn ( trombi ) of door de bloedstroom worden meegevoerd ( emboli ). Feline Aortic Thrombo-Embolisme ( FATE ), ook wel zadelembolie genoemd is één van de vervelendste complicaties van hartaandoeningen bij de kat. Wanneer deze thrombusmassa losschiet, komt deze via de linker kamer van het hart in de bloedvaten terecht. Afhankelijk van de grootte van de thrombus zal een bloedvat worden afgesloten. Is dit bij de splitsing van de lichaamsslagader en de aftakkingen hiervan, dan zal deze "zadel " thrombus de bloedtoevoer naar de poten onmogelijk maken met gedeeltelijke of volledige verlamming tot gevolg.
Siamezen zijn heel gevoelig voor het ontwikkelen van endocarditis c.q. myocarditis. In tegenstelling tot andere rassen is Hypertrofische Cardiomyopathie ( HCM ) bij siamezen echter zeldzaam. ( Endocarditis is een ontsteking van het endocard, de binnenbekleding van het hart ).

Farao in volle glorie

Thuis op zijn uitkijkpost

Met zijn grote liefde

Met dochter Farah en Millie

In Herinnering Gollum del ThyMar
7 februari 2005 - 31 maart 2010

Gollum is helaas op veel te jonge leeftijd door een verkeersongeval om het leven gekomen. Zo voorzichtig als hij altijd was, moet hij toch onverwachts door een auto in het avondduister zijn gegrepen. Hij laat heel veel verdriet achter bij mijn dochter en schoonzoon en zijn broer Smeagol die immer aan zijn zijde was. Gollum heeft volop van het leven genoten en dat was voor hem maar op één manier door naar buiten te gaan als zijn baasjes thuis waren. Hij heeft een prachtig kattenleventje gehad zoals hij dat zelf wilde, helaas was het veel te kort. Ik hoop dat zijn vrienden thuis het een plekje kunnen geven, ik denk met fijne herinneringen aan hem terug.

Gollum del ThyMar

Augustus 2014 Smeagol en Bommel

Met pijn in ons hart hebben wij een nieuw tehuis voor Smeagol en Bommel moeten zoeken. Mijn zoon kreeg een levenspartner en zij is super allergisch voor katten. Toen eenmaal besloten werd wat de datum van verhuizing was is Bommel "geholpen". Dat was op zich niet zo erg want hij had behoorlijk last van zijn hormoontjes en daardoor Smeagol ook. Bommel heeft op de valreep nog voor een prachtig nestje gezorgd bij nala met 7 kittens. We hadden ons echt voorgenomen Smeagol nooit uit de familie te laten verdwijnen maar we zijn toch in deze situatie terecht gekomen. Maar..........er kwam een super lieve vrouw op ons pad die zich over deze twee heel graag wilde ontfermen. Meteen was er een klik met haar. Vol vertrouwen hebben we de twee heertjes erheen gebracht in april. Inmiddels zijn we een aantal maandjes verder en hebben we mooie up-dates gehad en is mijn zoon ook al bij hen op bezoek geweest. Ze zien er fantastisch uit en hebben het reuze naar hun zin. Wat een geluk!streffer. Soms zit het ook wel eens mee.

Smeagol

Bommel

Terug naar de index.